UKRAINË, DEBATOHEJ MOBILIZIMI I USHTRISË NË LINDJE TË VENDIT .

Parlamenti I Ukraines eshte bere serish arene perleshjesh te dhunshme mes deputeteve.
Ne momentin e perleshjeve debatohej dekreti I Presidentit per mobilizimin e ushtrise ne kufirin lindor te vendit.
Sipas ligjit te ri qe debatohej, rezervistet nen moshen 50 vjecare urdheroheshin te ndihmonin ne operacionet antiterrorise te ushtrise ne kufirin lindor te Ukraines.
Për këtë vendim votuan 232 deputete nga 450 qe ishin te pranishem, dhe pas përfundimit të votimit, filloi konflikti fizik ndërmjet politikanëve nga Partia Nacionaliste dhe atyee te Partise se Rajoneve.
Kryetari I Partise se Rajonit, Nikolai Levchenko akuzoi ushtrine ukrainase se po kryen krime duke vrare njerez ne lindje. Pas kesaj, kryetari I parlamentit Oleksander Tircinov, urdheroi fikjen e mikrofonit per liderin e partise opozitare.
Ky veprim nxiti reagimet e ashpra te deputeteve, duke cuar ne dhune dhe grushte ne séance e Parlamentit.

Artikulli paraprakPUSHUESIT, TË PASHQETËSUAR NGA ZHURMAT
Artikulli tjetërCHAMPIONS, SKËNDËRBEU LARGOHET NË RAUNDIN E PARË