Prefekti i Qarkut Shkodër Paulin Radovani ka kthyer mbrapsht vendimin e këshillit bashkiak për lënien në punë të 6 punonjësve në qendrën e zhvillimit në qytetin e Shkodrës duke qenë në linjën e kryeministrit Edi Rama.

Një urdhër i kreut të qeverisë në korrikun e këtij viti për miratimin e strukturës dhe organikës të shërbimit social vendosi që të shkurtojë me 6 punonjës qendrën e zhvillimit të personave me aftësi ndryshe. Në gjykimin e bashkisë Shkodër sipas edhe relacionit që do t’i paraqitet këshillit bashkiak bie ndesh me zbatimin e standarteve dhe detyrimisht redukton kohën e shërbimit dhe terapive për klientët. Aktualisht në qendrën e zhvillimit janë 90 persona që trajtohen nga ku 48 janë rezidencial dhe 42 janë ditor. Bashkia Shkodër nuk e quan të arsyeshëm shkarkimin e këtyre 6 punonjësve sepse janë hequr specialist, educator si dhe fizioterapist në një kohë që ata persona kanë nevojë për shoqërim, shërbim higjeno-sanitar, shëndetësor, për lëvizje dhe përkujdesje, terapi të ndryshme zhvillimi, fizioterapi apo edhe programe zhvillimi individual. Në mbledhjen e 18 nëntorit këshilli bashkiak i Shkodrës miratoi shtesën e 6 punonjësve tek qendra e zhvillimit për t’i lënë në punë ndonëse u shkarkuan me urdhërin e kryeministrit. Ky vendim i këshillit bashkiak është kthyer mbrapsht nga prefekti Radovani me pretendimin se paratë për këta 6 punonjës do të jepen nga fondi rezevervë ndërkohë që ky fond sipas prefekturës përdoret vetëm për rastet e financimit të shpenzimeve të cilat nuk njihen ose janë të pamundura të parashikohen gjatë procesit të përgatitjes së buxhetit. Në relacion bashkia thotë se pavarësisht se prefekti e ktheu mbrapsht sepse për të mund të jetë i parashikuar shkurtimi i 6 punonjësve e ka paraqitur edhe njëherë për votim në këshillin bashkiak në mbledhjen e 4 nëntorit kësaj here me fonde të mbetura pa u përdorur për pagat dhe sigurimet shoqërore të zyrës së arsimit. Në këtë mënyrë dy prej instuticioneve më të rëndësishme, prefektura dhe bashkia Shkodër vijojnë të përplasen edhe përmes shkresave.

Artikulli paraprakSHKODRA I THOTË LAMTUMIRË, ALI KAZAZIT!
Artikulli tjetërSTUDENTËT E EKONOMIKUT TRAJNOHET PËR PLANE EKSPORTI