Figura e Prek Calit eshte cenuar ndaj keshilltaret e djathte te Malesise se Madhe kane kerkuar qe Bashkia te kerkoje ndjese publike.

Vleresimi i tre figurave me titullin qytetar nderi I Malesi e Madhe pikerisht akademik Rexhep Qosja , Shkrimtarit Nikolle Spathari dhe ish futbollistit te kombetares Rudi Vata, ka bere qe keshilltaret demokrat te ndalen dhe te mbajne qendrimin e tyre duke braktisur sallen .

Ato thane se eshte e papranueshme qe te denigrohen figura si Prek Cali dhe te nderuan figura me te varfera ne Kontribute ne kete zone. Kryetari i grupit te keshilltarve demokrat Gjovalin Veshtaj, ka sqaruar gjithcka rreth qendrimit politik te keshilltarve te djathte.

Jashte kameres keshilltaret demokrat te Malesise se Madhe u shprehen te bindur te bojkotojne keshillin deri ne momentin qe te kerkohet ndjese per cenimin e kulles se heroit Prek Cali.