Te rinj italiane, specialist ne fushën e pyjeve te larta, kane mbërritur ne Shkodër me një mision te qarte. Te jene pjese e punimeve qe po kryhen ne varrezat e Rrmajit ne kuadër te jubileut te meshës se pare te mbajtur 25 vite me pare Çinarët e këtyre varrezave kanë një histori dhe janë dëshmitarë të vuajtjeve dhe persekucionit.

Për Sem Pagnoni në këta Çinar njeriu përjeton emocione të veçanta pasi janë dëshmitarë të historisë së këtij vendi. Ato ndodhen ne Shkodër prej dy ditësh dhe do te vijojnë te kryejnë ketë proces deri ne përfundimin e plote me ane te metodave speciale te cilat ne Shkodër nuk I kishim pare asnjëherë.