Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, tha se e sotmja është një ditë historike jo vetëm për Tiranën për marrëdhënien e BE me Ballkanin Perëndimor.

“Mirëmëngjesi të gjithë. Do të jetë një takim i rëndësishëm. Është hera e parë që mbajmë një samit në Ballkan. E ardhmja e fëmijëve tanë do të jetë më e sigurt dhe më e begatë bashkë me Ballkanin perëndimor. Sot për shembull do të firmosim një marrëveshje për tarifat Roaming.

Një tjetër është mbështetja që duam t’i japim vendeve të Ballkanit për krizën energjetike. Pra, është një moment i rëndësishme dhe është e emocionuese që këtu në rajon kemi këtë takim mes vendeve të Unionit dhe ato të Ballkanit Perëndimor. Kjo është etapë e rëndësishme për afrimin e rajonit në BE”, tha ajo.