Presidenti i Republikës së Shqipërisë Bujar Nishani në takimin me student dhe pedagogë ka vlerësuar traditën e universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi” dhe përpjekjet e gjithmonshme të këtij qyteti për zhvillimin e kombit dhe shtetit shqiptar.

Presidenti kërkoi që studentët dhe padagogët të fokusohen në ideimin e platformave konkrete zhvillimore. Presidenti Nishani foli nga Shkodra edhe për çështjen e integrimit në bashkimin europian duke thënë se është projekti më i madh i shqiptarëve dhe që nuk ka asnjë lidhje me problem që BE ka brenda saj duke thënë se harmonia fetare në Shqipëri është vetëm një vlerë e shtuar.