Struktura e maxhorances po organizojne takime ilegale me mësues të ndryshëm të portalit me qëllim marrjen e emërimeve në këmbim të votës.

Eshte kryetari i i Sindikates se Arsimit Arian Peraj qe ngre nje shqetesim te tille teksa e cileson tragjedi – komedi situaten aktuale te arsimit ne vend. Peraj ju ben thirje mesuesve te ruajne dinjitetit ndersa kerkon edhe nga forcat e tjera politike te reagojne lidhur me kete problem. Kryetari Peraj thote se të drejtën e punësimit mesuesit e kane fituar me punë dhe dije dhe atë mos e nderroni as me votë dhe as me mungesë dinjiteti.