OLAF HAUB U NDERUAR ME TITULLIN NDERI I QARKUT TË SHKODRËS. Shkodra, qe nga dita e sotme ka harten dixhitale te saj. Nje project I tille eshte promovuar gjate se premtes, cka synon promovimin e resuarseve,tradites,ushqimit si dhe bukurive natyrore qe ka Shqiperia e sidomos,qarku I madh verior Shkodra. Ne kete takim,I pranishem ishte dhe Maxhid Cungu ,kryetar I keshillit te Qarkut Shkoder,i cili ka dhene kontribut te madh ne krijimin e kesaj harte.

Me tej u prezantuan turet e ndryshme te realizuara kryesisht me bicikleta ne zona si Lepushe,Nderlysaj,Selce,Tamar,Razme,Vermosh etj.Ne fund,z.Olaf Haub team leader I projektit RDB Northen Albania u vleresua me titullin qytetar nderi I qarkut Shkoder per nismen e ndermarre per realizimin e kesaj harte digjitale,ku duhet theksaur se vec te tjerash,eshte nje ndihmese mjaft e madhe per turizmin ne zonen veriore. Harta fillimisht u hartua nga nje ekpert gjerman I cili me pas ne bashkpunim edhe me nje numer te madh alpinistesh,gjeografesh dhe ekpertesh nga Shkodra por edhe nga qyteti I Lezhes arriten te krijonin nje harte digjitale.Harta bazohet ne nje harte ushtarake,cka tregon se ka baza te sakta por u realizua edhe me ndihmen e GPS.