Ne ambjentet e Bibliotekes universitare eshte prezantuar libri “La polveriera” i autorit italian Stefano Petrocchi.

Autori ia ka kushtuar romanin e tij te pare historive, intrigave dhe polemikave qe karakterizojne qe nga lindja e deri me tani, cmimin “Strega”, cmimi me i rendesishem letrar italian. Ne romanin i cili merr spunto nga perkufizimi i cmimit te shpikur nga themeluesja e tij, Petrocchi sjell per lexuesin ngjarjet qe kane karakterizuar historine, e shenuar ne menyre te konsiderueshme nga karakteri i forte i themelueses, Maria Bellonci, e cila e drejtoi ate per 40 vjet me radhe. Prezantimi I librit “La polveriera” i autorit italian stefano Petrocchi u organizua nga Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Seksionin e Italianistikës të USH-së dhe Konsullatën Italiane të Nderit në Shkodër.