KONSULLATA SHKODËR I HAP DYERT AUTORIT PAOLO MUNER. Ne ambientet e konsulltes italiane ne Shkoder eshte prezantuar libri shpresa e shqipnis,shqiptaret e Triestes e autorit te njohuir Italian paolo muner.Te pranishëm ishin pedagoge, intelektuale italiane dhe konsulli I nderit Vito Stigliani. Perkthyesja e ketij libri ne shqip albana nexhipi u shpreh entuziaste per pranine e saj ne Shkoder ndersa ftoi lexuesin te shfletojne faqet e ketij libri I cili mbart vlera historike.

Vete autori duke vlerësuar historinë e shkodraneve foli mbi historikun e shume bashkombasve tanë te cilet kohe me pare u vendosen ne Trieste. Shpresa e shqipnis,shqiptaret e Triestes eshte nje liber I cili Brenda vetes mban nje pjese te mire te historisë shkodrane dhe lidhjen e tyre me italine. Prezantimin e detajuar te këtij mbajtën per te pranishmit docentja e historise se Shqipërie Bendis Kraja dhe docentja e gjuhes italiane prane universitetit Luigj Gurakuqi Alma Hafizi.