“Leviz Albania” projekti I mbeshtur nga ambasada zvicerane ka zhvilluar nje takim me grupet e interest ne shkoder prane ambeinteve te hotel colosseo.I zabtuar nga konsorciumi e tree organizatave shqiptare, fondacioni shoqeria e hapur, co-plan dhe partnered Shqiperi ka hapur thirrjen per aplikime.

Drejtuesja e ketij projekti valdete Sala shprehet se thelbi eshte mobilizimi i nismave qytetare per te perfeksionuar kerkesen e llogarise ndaj atyre qe punojne ne sherbim te qytetareve.Sala shprehet e lumtur qe projekti nisi me shkodren pasi ketu njerzit jane mjaft aktive.“LëvizAlbania” është një projekt që synon të ketë një efekt katalizator për demokracinë vendore në Shqipëri.LëvizAlbania financohet nga Ambasada Zvicerane në Shqipëri. Përkufizimi i LëvizAlbania për “demokracinë vendore” është vendimmarrje gjithëpërfshirëse dhe mbikëqyrje e qeverisjes vendore që sjell transparencë dhe përgjegjshmëri më të madhe si dhe shërbime publike të përmirësuara.LëvizAlbania mbështet demokracinë vendore në të gjithë vendin nëpërmjet kultivimit të një shoqërie civile vendore me bazë në komunitet, qe ka ndikim dhe nxit kërkesën për qeverisje të mirë.