Numri i personave me crregullime mendore nga vit ne vit po rritet ndjeshem, mjeku psikiatër Gjon Preci thote se gjate vitit 2016 pranë Qendres Komunitare te Shendetit Mendor jane rregjistruar mbi 10 mije viziat.

Prej 5 muajsh prane kesaj qendre ofrohet edhe shërbimi per femijet dhe adoleshentet. Mjeku preci tregon grupmoshat me te prekura nga problemet mendore.

Numri I pacinteve qe I drejtohen kesaj qendre per mjekim eshte mjaft I larte nderkohe qe per gjithe veriun ky sherbim mbulohet vetem nepermjet kesaj qendre.