Forumi i liqenit të Shkodrës ne bashkepunim me bashkine shkoder po hartojne nje plan masash per mbrojtjen e mjedisit.

Nje fakt I tille u be I ditur nga kreu I ketij forumi mahir hoti gjate dites se dyte te trajnimitme temë “Biodiversiteti, vlerat dhe potencialet si dhe menaxhimi i tij’ me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të pushtetit vendor. Kreu I forumit te liqen thote se deri me tani nuk eshte bere asgje per mjedisit, nderkohe qe pergjegjese jane institucionet vendore jo vetem ne mbrojtjen por edhe zhvillimn me tej te mjedisit. Ky trajnim që ka zgjatur dy dite me radhë trajtoi disa tema të ndryshme ndërsa janë mbledhur idetë dhe mendimet e specialistëve dhe përfaqësuesve të pushtetit vendor për të ndikuar në minimizimin e problemeve në mjedis.