Në arqipeshkëvinë e Shkodrës ka nisur puna për mbledhjen e dokumenteve e dëshmive të shkruara në lidhje me jetën, ngjarjet historike dhe vdekjen për martirizmin e At Anton Harapit, Meshtarit të Udhërit të Frentërve të Minorë. Imzot Angelo Massafra, kryetar I Konferencës Ipeshkvnore tregon arsyet e hapjes së këtij procesi dhe në cilën pikë ëshët mbledhja e dëshmive.

Ndërkohë, Jozef Shiroka, I afërm I At Anton Harapit tregon përgatitjet e bëra për këtë proces.

Artikulli paraprak“HUMBIN” 30 MLN LEKË DETYRIME NDAJ BASHKISË LEZHË
Artikulli tjetër“SHTËPIAKE TË DËSHPËRUARA” RIKTHEHET NË LEZHË