Programi i Usaid ne Shqiperi, ka mberritur edhe ne Bashkine Malesine e Madhe.

Ky program ka njohur nga afer fermeret ne lidhje me perfitimet e fondeve dhe granteve. Kryetari i Bashkise Malesise se Madhe Tonin Marinaj gjate ketij takimi ka evidentuar rendesine e ketyre granteve per feremeret te cilat jane te shtrira kryesisht ne fushen bujqesise dhe te agroperpunimit. Ky projekt i prezantuar nga programi i USAID ne Shqiperi, ofron grant falas deri ne masen 65 % per femeret e zones, kjo nje mundesi per zhvillimin e metejshem te bujqesise ne kete zone. Nderkohe qe nga ana tjeter nje nga shqetesimet e ngritura gjate ketij takimi ka qene ceshtja e titujve te pronesise. Gjithsesi akti pronësise se tokes në M.MADHE vazhdon te mbetet nje problem shqetësues për fermeret dhe bujqit e Bashkise M.Madhe.

Artikulli paraprakFOTOLAJM / JA FORMACIONI ZYRTAR I VLLAZNISË NË NDESHJEN ME TIRANËN
Artikulli tjetërKU KANË SHKUAR PARATË PËR ARGJINATURËN E DAJÇIT ?!