“Gjuhe te huaja te aplikuara per turizem” eshte projekti i cili po aplikohet per te dytin vit radhazi ne fakultetin e gjuheve te huaja Shkoder. Dhurata Hoxha, koordinatore e ketij projekti foli mbi rendesine e ketij projekti.

Te ftuar ishin nxenesit e shkolles se mesme profesionale “Hamdi Bushati” te cilet u njohen nga afer me rolin e praktikave profesionale ne formimet universitare ne Shqiperi.

Disa prej referimeve ishin roli I praktikave profesionale ne sistemin e arsimit te larte francez me qellim integrimin professional duke vene rendesine tek bashkeveprimi kulturor mes dy vendeve. Guidat turistike si edukim gjeografik dhe I praktikave ne terren. Krahas tyre pjese e diskutimeve u bene edhe praktikat profesionale ne shkollat e mesme qe erdhen nga stafi pedagogjik I shkolles “Hamdi Bushati” si dhe eksperiencat ne fushen e hotelerise.