Projekti I Qeverisë japoneze qe po implementohet ne njesine administrative te Bushatit ne Bashkine Vau Dejes, tashme ka zbritur edhe ne terren.

Drejtues te ketij projekti per mbetjet bujqesore, jane ndalur ne fshatin Barbullushm, ku se bashku me nxenes te shkolles 9 vjecare ne kete zone kane percjelle edjhe nje mesazh per te gjithe banoret, ne menyre qe mbetjet bujqesore te mos jene pjese e rrugeve te kesaj zone ne njesine administrative te Bushatit.Nga ana tjeter, Zija Gerbeti, perfaqesues i Bashkise Vau Dejes ne kete projekt ka edhe nje apel te drejtperdrejte per banoret, te cilet duhet te zbatojne ligjin.Projekti Jica, eshte pjese Bashkise Vau Dejes, fale perfitimit te ketij projekti i cili eshte i perqendruar edhe ne Tirane dhe ne Lezhe, dhe kjo bashki eshte perzgjedhur per implementimin e ketij projekti per mbetjet bujqesore si nje nga zonat kryesore te zones se nenshkodres.