KOMUNA E BUSHATIT TËRHEQ AGJENSINË JAPONEZE, TË INTERESUAR PËR MJEDISIN.
Komuna e Bushatit do te jete pjese e projektit JICA (Xhajka lexohet) per minimizimin e mbetjeve ne terren.

Perfaqesues te Agjesise Japoneze, kane qene ne Komunen e Bushatit ku jane takuar me kryetarin er kesaj komune, per te diskutuar rreth specifikave te ketij projekti por edhe bashkupunimit mes paleve. Kryetari I komunes Bushat Zef Hila, ka garantuar investitoret japoneze per mbeshtetje maksimale, aq me teper ne kete inisiative ne kuader te minizimit te mbetjeve ne mjedis, kur mjedisi qe na rrethon eshte I te gjitheve.Agjensia e Qeverise Japoneza, ka hartuar nje projekt te te tille per tu implementuar ne Shqiperi, ku nje nga perfituesit e saj eshte komuna e Bushatit, e cila sa I takon mjedisit eshte nje nga zonat ku eshte investuar me shume, aq me teper kur prane saj ndodhet edhe landfildi rajonal I Bushatit ne te cilin mbledhen mbetjet e dy qarqeve Shkoder dhe Lezhe.  Jica, xhajka, projekti per minimizimin e mbetjeve. Agjencia e qeverise japoneze

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/XB3YPp-AH3s?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakERDOGAN: FITOI KABULI, SARAJEVA DHE SHKUPI
Artikulli tjetërSHKODËR, NIS PETICIONI KUNDËR FULLANIT