Ish-kryeprokurori Adritakik Llalla po hetohet që sot për “pastrim parash” nga Prokuroria e Durrësit. Hetimi ka nisur në Durrës, ashtu siç e parashikon ligji pasi është qyteti më i afërt ku punoi ish-kryeprokurori.

Pas nuk pranoi t’i nënshtrohet vettingut, kanë nisur hetimet për ish-Prokurorin e Përgjithshëm, Adriatik Llalla. Organi i akuzës ka kërkuar informacione nga disa institucione si dhe ka sekuestruar kontratat e shitblerjes së pasurive të Llallës.

Pjesë e hetimit janë dhe disa kontrata noteriale në lidhje me pasurinë e tij. Për këtë rast hetimi do të bëhet nga prokuroria e Durrësit për të shmangur konfliktin e interesit dhe si prokuroria më e afërt me Tiranën.

Për të nisur hetimet për Llallën janë marrë informacione nga ILDKPI, dhe zyrat notariale. Para emërimit si Kryeprokuror Llalla ka punuar në Prokurorinë e Fierit, në Tiranë dhe kryetar i ILDKP 2007-2012.

Në shkurt, Llalla nuk iu nënshtrua vettingut pasi hoqi dorë nga e drejta për emërim në Gjykatën e Apelit.

Nderkohë Departamenti Amerikan i Shtetit dhe Ish-sekretari Amerikan i Shtetit Rex Tillerson,publikuan zyrtarisht, se Adriatik Llalla dhe familja e tij, të mos u lejohet hyrja në SHBA.

Sipas njoftimit, Llalla dyshohet se ishte përfshirje në raste të mëdha korrupsioni dhe shkelje të të drejtave të njeriut, gjatë kohës që ka qenë në atë detyrë.

Eshtë hera e parë në historinë e Shqipërisë që një ish Prokuror i Përgjithshëm vihet nën hetim për akuzën e rëndë të pastrimit të parave, një akuzë pothuajse e paralajmëruar më herët nga vetë SHBA.