Federata Shqiptare e Basketbollit në bashkëpunim me Bashkinë e Shkodrës, në kuadër të nxitjes dhe zhvillimit të sportit të basketbollit tek brezi i ri, ka organizuar në shkodër, një kampionat mes ekipeve te reja te basketbollit të grupmoshave U-15.

Në një intervistë për mediat, pergjegjesi i garave tek grupmoshat, Elton Saliaga ka folur për rëndësinë e këtij aktiviteti për nxitjen dhe masizimin e sportit. Sporti Basketbollit, është një nga sportet i cili po zhvillohet cdo ditë e më teper në vendin tonë, duke krijuar jo vetem mundesi për të rinjtë, pork y sport të rivalizoje edhe me ekipet e tjera të rajonit .