Shkrimtarja Valbona Kolaveri ka prezantuar në bibliotekën “Marin Barleti” 2 librat e saj të rinj të titulluar “Teshat e shpirtit” dhe “Blu”.

Ne secilin prej vellimeve me poezi trajtohen tematika te ndryshme ku ne vellimin me titullin “TESHAT E SHPIRTIT” trajtohen gjendjet shpirterore dhe refleksionet ndaj dukurive te ndryshme shoqerore dhe projeksionet e shpirtit ne lidhje me keto dukuri,te cilat jane ne inkuadrimin e brendshem dhe te jashtem te marrëdhenieve shoqerore dhe personale të autores. Ndersa ne vellimin e dyte “BLU” i cili hapet me poezine po me kete titull trajtohen tematika mbi dashurine njerezore.