Në sallën e biblotekës “Marin Barleti” u promovua libri “biblografi” Gjergj Kastriot Skënderbeu, I autorit Hysen Dizdari. Ky libër ndahet në tri pjesë ku secili kapitull përshkruan tri periudha të rëndësishme historike që fillon në vitin 1480-2023. Autori tregon se në këtë libër janë të përmbledhura mbi 500 vepra të autorëve shqiptar kushtuar figurës së këtij heroi.

Autori thotë se për shkak të rëndësisë që ka heroi kombëtar, secili shtet do që ta përvetësoj figurën e tij.

Biblografia “Gjergj Kastriot Skënderbeu” përbëhet nga afërsisht 300 tituj të librave historikë, letrarë e artistikë, biblografi, albume, katalogë të ndryshëm të shkruar ne gjuhën shqipe dhe të huaj me etni dhe origjinë shqiptare.

Artikulli paraprakKONFERENCË SHKENCORE PËR DIASPORËN ARBËRESHE
Artikulli tjetërDRAMA NË FAMILJEN MBRETËRORE/ PROKURORIA MBYLL HETIMET