LIBRI I DEDIKOHET JETËS DHE VEPRËS SË VETERANIT MASAR DERVISHI. “Kujtimet e nje labi shkodran” eshte titulli i librit te promovuar kete te shtunde ne biblioteken e qytetit “Marin Barleti”. Libri i dedikohet jetes dhe vepres se veteranit Masar Dervishi.

Masar Dervishi ishte anetar I parties komuniste shqiptare qe ne vitin 1942 . Dervishi mori pjese ne aktivitetin rinor revolucionar, ne demostratat qe u zhvilluan ne Tirane ne prill te 1939 kunder okupatorit italian. Vete Dervishi ne kujtimet e tij shkruan “nuk po ju le pasuri material sepse ideali I jetes time nuk ishte paraja por atdheu.