Në kuadër të aktiviteteve per 25 vjetorin e lirise se besimit dhe festes se Zojës se Shkodrës është promovuar ne sallen kardinal Mikel Koliqi, libri” Historija e Shqypnis”, te autorit, Dom Ndoc Nikaj. Ka qene famullitari i Shkodrës Dom. Artur Jaku i cili ka folur për rendësin e këtij libri dhe këtij autori i cili ka qene ne hije per vite me radhe.

Kryetarja e Bashkise se Shkodres, Voltana Ademi, e pranishme ne kete takim , është ndalur tek veshtiresite qe ka kaluar çdo shqiptar, gjate viteve te erreta te diktatures per tu njohur me besimin.Historia e Shypnis, vjen i ribotuar ne te dy vellimet si nje veper e kompletuar, por edhe nje histori te sjell dhe me teper vlera per historine e kombit. Te pranishem ne kete aktivitet kane qene personalitete te larta te klerit katolik , drejtues te institucioneve vendore, si dhe studiues dhe te ftuar ne kete aktivitet.

Artikulli paraprak“PËRSHPËRITJE DHE NOSTALGJI NGA HAXHI 2015”
Artikulli tjetërPOPOVIQ: SHQIPTARËT 81% NË ARSIMIN E MALIT TË ZI