STIGLIANI: QËLLIMI, DIFUZIMI I GJUHËS ITALIANE NË KULTURA TË NDRYSHME.Java e gjuhes italiane ne bote po kujtohet edhe ne qytetin e shkodres permes shume aktiviteteve artistike kulturore dhe akademike.

Ne kuader te kesaj jave kete merkure u promovua libri “Prometeo in Albania” i autorit Mauro Geraci.Hapen ditet e gjuhes italiane ne te gjithe shqiperine dhe boten, keto manifestime jane te pasura me evente e takime me shkrimtare si e i sotmi do behen ne te githe boten dhe eshte oraganizuar nga ministria e puneve te jashtme ne itali. Shkolla 28-nentori, ndre mjeda dhe ismail qemali po studiojne nje strategji per perhapjen e gjuhes italiane ne bote. Programi I javes se gjuhes italiane ne bote fillon sot ketu ne Shkoder. Profesori Mauro geraci dhe autori i librit prometeo ne shqiperi ka studiuar per 10 vite literature dhe publicistiken kontemporane te shqiperise duke analizuar raportin mes politikes dhe shoqerise shqiptare. Ky eshte aktiviteti I sotem I cili do pasoje me shume aktivitete te tjera ne Shkoder gjate kesaj jave. Prometeo ne shqiperi nje pasazhe letrare dhe politke te nje vendi ballkanik eshte nje liber i cili sjell histori e elemente nga kultura shqiptare. Java ne vijim do te jete e mbushur me aktivitete te cial kane si qellim kryesor perhapjen e gjuhes italiane ne vende te ndryshme te botes e konkretisht ne shqiperi ne Shkoder. 

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/g5GOW7veBRw?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakENERGJIA, 5 DITË KOHË PËR ABUZUESIT
Artikulli tjetërDORIS PACK, KUNDËR HARADINAJ