Kryeministri Edi Rama tha se Lulzim Basha bërë të paimagjinueshëm, se fortifikoi selinë dhe nuk kërkoi që institucioni të mbrohej nga policia e shtetit. Akuzat e hedhura ndaj policisë, Rama i cilësoi të pavlera pasi vinin nga dy kufoma politike.

“Faktikisht Basha bëri atë që nuk mund ta bëjë kurrë, kush ka sensin e përgjegjësisë ndaj njerëzve dhe institucionit që përfaqëson vete duke bërë fortifikime në vend që të fliste për nevojë që ai institucion të mbrohej nga policia e shtetit. Reagimet për policinë janë të ngjashme si dy pika uji të dy kufomave politike, është e njëjta ,mbetje e ndarë përgjysmë”, tha Rama.