YMERI: ENDE SKEMI UDHËZIME, SË SHPEJTI FILLON PUNA. Krahas provimeve te matures shteterore DAR Shkoder po pergatitet edhe per provimet e lirimit per klasat e nenta.

Megjithese ende nuk ka udhezime zyrtare per parapergatitjen, nxenesit janë njohur me programet e provimit dhe kane punuar ne vazhdimësi per përgatitjen e provimeve. Risia e provimeve te lirimit per vitin shkollor 2014-2015 do te jete gjuha e huaj e cila tashme do te jete nje provim i detyruar per nxenesit e klasave te nenta ne te gjithe vendin prandaj po punohet shume ne ketë drejtim. Provimet e lirimit janë vlerësim i njohurive te perfituara nga nxehësit gjate 9 viteve ne lendet kryesore duke u hapur rruge atyre drejt arsimit te mesem.

[iframe width=”100%” height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/11ccgbYK2Ao?showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]