Diten e hene ka nisur procesi mesimor ne te gjitha shkollat e Qarkut Shkoder, pervec dy shkollave ne Puke.Mengjesin e se martes eshte lajmeruar qe ka nisur mesimi normalisht edhe ne dy shkollat ne Puke, Iballe dhe Fierze.

Sa i takon shkollave ne zonat malore te Dukagjinit, pergjegjesja e Dar Shkoder Morena Tirana thote se strukturat lokale ne bashkepunim me komunitetin e prinderve kane bere te mundur qe shkollat te qendrojne te hapura. Edhe ne Shkoder ka shkolla me probleme ne infrastrukture ku ne disa raste jane demtuar çatite, por mesimi po zhvillohet ne ambjente te tjera me te pershtatshme.