Ndryshimet e reja për shfrytëzimin e pyjeve nga bashkitë kanë lënë hapësirë për keqtrajtimin dhe prerjen e paligjshme të pyjeve në malet e Pukës.

Një gjë të tillë e konstaton kryebashkiaku i Pukës Gjon Gjonaj. Monedha një prej zonave më kritike për prerjen e pyjeve në Pukë po tentohet që të marrë statusin si zonë e mbrojtur. Para pak kohëve në Pukë pati arrestime zyrtarësh por që më pas u liruan pikërisht për çështjen e pyjeve çka tregon se ende atje kërkohet një menaxhim më i fortë dhe bashkëpunim institucionesh që aktualisht mungon.