Qarku I Shkodres dhe province Henan, ne Kine, qe nga kjo e marte kane nje marreveshje bashkepunimi dy paleshe. Kjo marreveshje eshte firmosur nga perfaqesuesit e dy rajoneve, Qarkut te Shkodres Maxhid Cungu dhe ai I procinces Henan ne kine.

Gjate fjales se tij, kryetari I Keshillit te Qarkut te Shkodres, Maxhid Cungu eshte shprehur se ky institucion ka disa prioritete te saj, sic eshte rritja e mundesive te punesimit te te rinjve, por edhe krijimi I vendeve te reja te punes.Zv Drejtuesi i Provincës së Henan në Kinë, ka shprehur garancinë e bashkëpunimit të ngushtë mës dy vendeve.Këshilltari I Bashkisë së Shkodrës, Arben Gjuraj, gjithashtu shprehu gadishmerinë e bashkisë së Shkodrës, për të forcuar marrëdhëniet mes ketyre dy rajoneve dhe gjetjen e mundësive për investime ne Bashkinë e Shkodrës.Kjo marreveshje eshte e vlefshme per nje sere fushash mes dy vendeve, nderkohe qe do te kete nje jetegjatesi prej 5 vitesh dhe do te kete te perfshira nje sere investimesh dhe shkembime mes dy vendeve