Sfida me madhe per Qendres se Formimit Profesional ne Shkodres paraqitet punismi i kursanteve.

Drejtoresha e ketij institucioni Meri Markiçi thote se gjate ketij viti do te shtrihet gama e kurseve pertej qytetit te shkodres si ne zonat rurale ashtu edhe ne bashkine e Pukes dhe Malsise se Madhe. Drejtoresha Markici thote se interesi per formim profesional vijon te jete i larte ndersa ajo i bën thirrje biznesit dhe shkollave profesionale per bashkepunim . Mesimi I nje zanati po te terheq cdo dite e me shume te rinjt prane qendres se formimit professional shkoder. Por ajo cfare eshte me e rendesishme shume biznese jane ofruar per te kerkuar punonjes prane kesaj qendre sidomos ne rrobaqpesi apo marketing.