Qeveria japoneze ka bërë thirrje për ulje të konsumit të energjisë elektrike, e cila është rritur pas rritjes së temperaturave në kryeqytetin Tokio dhe provincat përreth.

Temperaturat e ajrit parashikohet të rriten deri në 38 gradë Celsius.

Ministria japoneze e Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë (METI) paralajmëroi për ndërprerje të mundshme të energjisë elektrike dhe bëri thirrje për një reduktim të konsumit të energjisë elektrike në amvisëri dhe vendet e punës në nëntë provinca midis orës 15:00 dhe 18:00.

Ndonëse u kërkua që të fikeshin dritat e panevojshme dhe të mos përdoren pajisjet elektrike, u kërkua që frigoriferët, përfshirë edhe kondicionerët, të përdoren me kursim kundër rreziqeve të mundshme të “valës së nxehtësisë”.

Ministri i Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë, Koichi Hagiuda tha se është e rëndësishme të vihej përsëri në funksion një central bërthamor jofunksional për të përmbushur kërkesën në rritje për energji.

Artikulli paraprakSHBA SIGURON 105 MILIONË DOZA TË VAKSINËS PFIZER PËR NË VJESHTË
Artikulli tjetërALIBEAJ: NUK MUND TË JETË SALI BERISHA PËRFAQËSIMI I ATYRE NJERËZVE QË VUAJNË