Rrugët e amortizuara si pasojë e papërgjegjshmërisë së qytetarëve vazhdojnë të jenë sërish një problem të njëjtin fat ka pasur edhe rruga Gjon Buzuku në aksin Varrezat e Dëshmorëve Gur I Zi poshtë Urës së Trenit.

Drejtuesit e automjeteve çdo dite duhet të përballen me vështirësinë që u krijohet ne lëvizjen me automjete në këtë aks si pasojë e mungesës së hekurave të mbikalimit në këtë aks duke vështirësuar dukshëm lëvizjen e tyre. Edhe pse u investua vetem pak kohe me pare nga Bashkia e Shkodres per kete segment rrugor, serish situata ngelet e njejte per shkak te grabitjeve dhe demtimit qe I behet pikerisht ketij segmenti. Ajo cfare evidentohet cdo dite eshte pasiguria e automjeteve per te qarkulluar ne kete segment dhe duhet nje nderhyrje immediate, nga organet kompetente ne menyre qe segment te jete Brenda standarteve qe kerkohen dhe te mos jete shkak per aksidente te ndryshme.