Protesta e te martes organizuar nga opozita ka qene teme e diskutimeve te ndryshme nga opionioni i gjere publik.Edhe qytetaret e shkodres ka dhene mendimete tyre mbi protesten djeshme dhe sulmet ndaj bunkerit dhe ministrise se mbrojtjes .

Njera nga pikat qe persona te ndryshem i bashkon eshte protesta paqesore dhe kundershtimi me force I dhunes ne te tilla marshime.Sic u pa fatmiresisht nuk pati asnjë konfrontim fizik midis policisë dhe protestuesve. Ndërsa iu vu zjarri bunkerit, të rinj protestues qëlluan drejt godinës së Ministrisë së Transporteve, duke shkatërruar pothujase të gjitha dritaret e katit të parë dhe të dytë.Për më shumë se një orë, protestuesit kanë qëlluar me shufra hekuri mbi bunker dhe ndihmuan zjarrin nga brenda me shkopinj dhe rrota automjetesh. Demtimet gjate ketij marshimi nuk I shpetuan as BE-se dhe ambasades amerikane te cilet theksuan se dhuna nuk është një mjet i pranueshëm për të shprehur mosmarrëveshjet.