Situata emergjente e furnizimit me energji elektrike parashikon kufizime qe detyron qytetarët dhe kompanite prodhuese t’i respektojne keto kufizime. Qytetaret shprehen se kufizimi i energjise elektrike eshte shume shqetesues dhe nuk bien aspak dakort me vendimin, sepse ajo eshte bere nje pjese e pandashme e jetes se tyre. Ata thonë se energjia përdoret për të përmbushur nevoja te ndryshme si ngrohja, gatimi, mesimi në shtëpi per femijet si por dhe për sektorin digjital.

 

Qytetaret gjithashtu shprehen se ata duhen te jene me te përgjegjshëm per te kursyer energjine elektrike duke e përdorur me kursim dhe kujdes sepse situata emergjente ka përfshirë të gjithë botën.