Qyteti i “zi”, 52 vrasje në 3 ditë, plaçkitje e përdhunimeve, policia në grevë

Numri i vrasjeve është rritur me 650 për qind dhe vetëm në tri ditë, 52 persona janë vrarë për shkak se policët kanë nisur një grevë. Kjo është situata në qytetin Espírito Santo, ku plaçkitjet, vrasjet dhe përdhunimet kanë shpërthyer që prej të shtunës. Kaosi është krahasuar me një film trillet të vitit 2014, ku njerëzit përfitojnë nga mungesa e rendit dhe e ligjit për të kryer krime të tmerrshme. Policët nisën një grevë për shkak të kushteve dhe rritjen e pagave, por banditët nga ana tjetër shfrytëzuan rastin për të organizuar trazira, ndërsa vriten me armë e hanxharë. Shihen lehtësisht dyqanet duke u grabitur, ndërkohë që të vdekurit shihen nëpër rrugë. Qeveria braziliane është detyruar të nxjerrë ushtrinë në rrugë për të rivendosur rendin.