Pranë zyrës ALEAT ne shkodër ne gjendjen civile rikthehet një problem i njohur qe akoma nuk ka gjetur një zgjidhje. Qindra emigrante te ardhur me pushime gjate këtij sezoni veror kane shfrytëzuar ditët e pushimit për t’u pajisur me pasaporte biometrike dhe rinovime.

Dita e enjte është kthyer ne një rrëmuje për qytetaret qe presin për disa dite me radhe, kjo si shkak i mungesës se një punonjësi tek dera e shërbimit. Fluksi ka lidhje me emigrantet qe iu duhen dokumentat për fëmijët. Ne këtë mënyre qytetareve iu duhet te presin ore e dite te tëra  ne këto temperatura te larta. Ne Shkodër , fluksi ditor i kërkesave për te aplikuar për pasaporte biometrike është tejet i larte ndërsa radhët nisin qe ne orën 3 te mëngjesit.