Kryeministri Edi Rama ka kërkuar mandatin e katërt qeverisës duke thënë që PS të rikonfirmohet sërish pas 4 vitesh.

PD u rikthye në qeveri me vota pasi ishte larguar 8 vite më parë mes zjarrit të një kryengritje popullore si fajtorja e madh për humbjen marramendëse të kursimeve të të gjithë shqiptareve. Një force politike pa disipline dhe pa orientim e çoroditur dhe besim humbur.

U ngritëm me vështirësi duke u përpjekur të ripërtërihemi i dhe të bashkohemi dhe riorganizohemi dhe të kthehemi në krye të si një alternativë qeverisëse. Kjo na ktheu më në fund pas 8 vitesh në opozitës ishte këmbëngulja e madhe për t’ia dalë për tu forcuar dhe përmirësuar në çdo hap të një rrugë përpjetë .

Arritëm të ngrinim një fuqi elektorale e të fuqishme duke krijuar një skuadër përfaqësuese dhe të krijojmë një frymë fituese me një program pozitiv për Shqipërinë. Fituam mandatin e parë para 8 vitesh, u konfirmuam në të dytin dhe si asnjëherë më parë fituam për herë të tretë radhazi.

Kjo është fitorja më e vështirë që kemi marrë. Kjo është edhe fitorja janë më e vështirë për tu fituar. Ndryshe nga sporti kur fitoret meritohen kur arrihen, në politike fitoret meritohen vetëm pasi arrihen.

Fitoret e zgjedhjeve janë mundësia për të zhvilluar beteja të vazhdueshme, për t’iu kthyer zgjedhjeve me punë kredinë e lartë të përfaqësimit që ata u japin borxh fituesve me votën e tyre.

Herën e katërt do ta kemi më të vështirë se sa këtë të tretën, por ama nuk e luan topi që detyra jonë ndaj atyre që na besuan dhe ndaj vetë Shqipërisë, që kemi nderin e jashtëzakonshëm ta udhëheqim, është të bëjmë të pamundurën për t’ia dalë të rikonfirmohemi përsëri pas 4 vitesh”, tha Rama.