Në nisje të fjalës së tij në mbledhjen e Asamblesë së PS-së, kryeministri Edi Rama është shprehur krenar për rrugën që ka bërë gjatë gjithë këtyre viteve që ka qenë në krye të qeverisjes së vendit, pra për rreth 10 vite. Kreu i qeverisë ka renditur me krenari shifrat për rritjen e madhe të turistëve në vendin tonë.

‘Ka plot arsye që e pohojnë këtë të vërtetë dy janë pohimet më të mëdha të kësaj. E para sezoni i jashtëzakonshëm turistik dhe e dyta impakti i jashtëzakonshëm i organeve të drejtësisë. Të kuptohemi drejt qysh në fillim ky është vetëm një fillim i ri nga një nivel i ri. Nuk është maja ku duam të arrijmë në fund të kësaj dekade. Sa më shumë bëjmë progres aq më shumë rritet nevoja për dije veti orientues fuqizim politik dhe institucional dhe cilësia e shpejtësi vendimmarrëse. Kemi 1001 arsye për të qene krenar për rrugën që kemi bërë.

Shqipëria nuk ishte një distancon turistik evropian. Shqipëria ishte sinonim i pasigurisë plehrave dhe prapambetjes. Në pasqyrat e shtypit botëror lajmet e mira për Shqipërinë ishin si pika uji në shkretëtirë. Industria jonë ishte inekzistente. Këtë vit qenë pranverë nuk ka pasur javë të mos jetë shkruar për Shqipërinë turistike. Këtë verë në ekranet e televizioneve publike e bombarduan publikun me tone bombastike për shpërthimin turistik të Shqipërisë. Këtë vit janë sjellë një lumë të pataksuar parash direkt në arkën e familjeve përmes sistemit ARBNB. Aeroporti i Tiranës gati njësoj apo më shumë sesa aeroporti i Beogradit. Kush mund ta imagjinonte këtë 10 vite më parë. Kur në kryeqendrën e Jugosllavisë uleshin turistë nga tërë Europa në Rinas zbrisnin një grup ‘masrianës’. Kemi 6 fushuar numrin pasagjereve në aeroportin e Tiranës. Është fantastike. Janë mbi 200 mijë fluturime në ditë që e mbajnë hapur aeroportin për të shërbyer gjatë gjithë këtij sezoni që ende nuk ka mbaruar.’- tha Rama.

Artikulli paraprakNIS ASAMBLEJA E PS, RAMA: RRUGA DREJT SHQIPËRISË 2030, ME SFIDA TË MËDHA
Artikulli tjetërRAMA: S’KA SHANS TA PENGOJMË PUNËN E SPAK! EDHE SHISH TI BASHKOHET LUFTËS NDAJ KORRUPSIONIT