PEPAJ : 1.5 MILIARD LEKË PËR BUJQËSINE NË ZONAT RURALE. Kryeministri Edi Rama mberriti diten e diele ne qytetin e shkodres per nje tur vizitash. Ndalesa e pare ishte ferma “schauman” e nje biznesi privat ne fshatin Oblike. E pranishme ishte edhe drejtorja e agjencise për zhvillim bujqësor dhe rural Suela Pepaj e cila njoftoi levrimin e nje fondi prej 1.5 miliard leke ne sektorin e bujqesise te qarkut Shkoder.

Pepaj u shpreh se ky investim do te sherbeje per subvencionet,bimet medicinale dhe per krijimin e nje infrastruksture bashkohore me parametrat e bashkimit europian. Rama tha se shembulli me I mire per celesin i transformimit te bujqesese e gjejme ne oblike ku fermeret punojne tokat e tyre dhe gjithe prodhimet i mbledhin ne nje ferme. Fondi total I projektit te ri shqiptar ne bashkpunim me qeverine daneze dhe ate gjermane per mbeshtetjen e zonave me pak te favorizuara eshte 6.5 milion euro.Vemendja kryesore eshte favorizimi i bimeve medicinale mbareshtimi i bagetise se imet dhe druret frutore.