Reforma në drejtësi ka lidhje të drejt për drejtë me ekonominë dhe punësimin, tha kryeministri Edi Rama para studentëve të universitetit të Shkodrës.

Kryeministri Rama theksoi dhe njëherë korrupsioni në gjykata që pengon zhvillimin e pronës, duke iu referuar turizmit në bregdet dhe nevojës së ndërtimit të resorteve me pesë yje të certifikuara. Për rritjen ekonomike duhet të rritet kapaciteti i injektimit të parasë dhe kjo bëhet falë investimeve.