Kryeministri Edi Rama tha se nuk do të jepet asnjë investim nga shteti për ujësjellësat në ato bashki që nuk perfomojnë dhe çojnë përpara reformën e ujit. Në një aktivitet për programin “100 fshatrat”, kreu i ekzekutivit dhe se nuk do të jepen lek për ato bashki që nuk thithin fonde për infrastrukturë rurale.

Nuk do të japim asnjë lekë, zero për investime në Ujësjellësa në bashki që nuk performojnë dhe nuk çojnë përpara me vendosmëri reformën e ujit. –tha Rama . Ndersa ne gjithe vendin ka nisur aksioni per ujin e pijshem. Vetem ne Shkoder qe ne diten e pare task forca e ujit shoqeroi ne polici 4 persona