Kryeministri Edi Rama ka thënë se studentët e mjekësisë të cilët përfundojnë studimet do u duhet 5 vite që të marrin diplomën pas përfundimit të studimeve.

‘Shteti financon universitetin publik në këtë rast formimin e mjekëve të rinj për të mbrojtur jetën dhe për të garantuar shëndetin e të gjithë qytetarëve të vet. Nuk është njësoj si profesionet e tjera. Është një profesion i lidhur drejtpërdrejt me detyrimin çdo shtetit për tu përkujdesur për shëndetin e njerëzve.

Në kushtet kur Gjermania dhe vendet e tjera të pasura janë duke ju ftuar me demografinë e tyre me plakjen e popullsisë së tyre, me nevojën për burime të freskëta që duhet të vijnë nga jashtë dhe ku janë bërë stacion ndalesës së fundit për shumë profesionistë për njerëz të kualifikuar të gjitha fushave ne e kemi të domosdoshme të ndërmarrim këtë ha që është hapi më normal dhe më i lehtë i mundshëm. Çdo student i mjekësisë do të duhet të njihet me faktin se mjekësia studimet i ka aq sa janë për të pajisur me diplomë duhen edhe 5 vite.’- tha Rama.

Artikulli paraprakNIS FESTIVALI I KËNGËS PËR FËMIJË
Artikulli tjetërKURTI REFUZOI TAKIMIN ME TË NË KOSOVË, JA SI PËRGJIGJET RAMA