Qeveria është tërhequr nga projekti për riciklimin e mbetjeve, duke e futur për diksutim në Parlament dekretin e ish-Presidentit Nishani.

Në mbledhjen e grupit të PS, Rama tha se ky vendim u mor jo se ata që e kundërshtojnë kanë të drejtë, apo ish-presidenti ka të drejtë, por është e drejtë e publikut që të mirëinformohet.

Rama: Sa i përket çështjesh së dekrateve ne do të mbajmë një qendrim siç e kemi shprehur në respekt të procedurës së kuvendit dhe do të tërhiqemi nga projekti, si i tillë në këtë fazë pasi besojmë jo që ata që e kundërshtojnë projektin kanë të drejtë, jo se presidenti i mëparshëm që ktheu projektin ka të drejtë por është e drejta e të gjithë qytetarëve që të jenë të mirinformaur për këtë projekt, flas për projektin e riciklimit të mbetjeve që nuk ka të bëjë asgjëgundit me gjithë spekullimet dhe manipulimet për axhenda politike apo tërësisht pa lidhje me axhenden e integrimit të vendit