Kryeministri Edi Rama në ceremoninë e ngritjes së flamurit të BE-së në godinën e kryeministrisë, tha se do kishte dashur që të ishte edhe opozita, por ato janë në një hendek që bie ndesh me frymën dhe logjikën e BE-së.

‘Do të kisha dashur shumë që sot të ishte këtu dhe opozita, pasi jo gjithçka që është arritur në këtë vulë të gjatë mban vulën e palës sonë, pasi ky nivel i ri marrëdhëniesh kërkon edhe një nivel të ri marrëdhëniesh mes qeverisë dhe opozitës.

Por sot opozita ndodhet në një hendek të madh, pasi bie ndesh me frymën dhe logjikën me BE, që nga minimi i demokracisë dhe të një pjesë që nuk janë të dëshiruar nga aletë. Nuk vijnë se kanë fikë nga të parët.’- tha Rama.