Në qarkun e Vlorës numërimi i votave preferenciale për kandidatët është drejt përfundimit, ku pritet vetëm numërimi i një qendër votimi.

Në Partinë Socialiste Kryeministri Edi Rama kryeson listën, me 11412 vota. Ndërkohë që Anila Denaj ka kaluar me vota, drejtuesin politik Damian Gjiknurin.

Ndërkohë që në PD kryeson Bujar Leskaj. Në asnjë prej listave nuk ka ndonjë kandidat që mund të thyejë herësin dhe të bëjë surprizën!