Kryeministri Edi Rama do të udhëtojë këtë të mërkurë në Bruksel për të zhvilluar një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-së, Jens Stoltenberg në selinë e këtij institucioni.

Kjo vizitë ishte paralajmëruar edhe më herët nga kreu i qeverisë, ku ka sqaruar se qëllimi është për të thelluar bisedimet për bazën e NATO në Durrës. Ky projekt ka të bëjë me instalimin e një baze detare të NATO-s në portin e ri të Durrësit në Porto Romano, sipas së cilit ka ngjallur shumë interes dhe dëshirë.

Aktualisht po ndërtohet baza taktike ajrore e NATO-s në Kuçovë, e cila është tërësisht financim i huaj, ndërkohë që për sa i përket portit, ajo do të financohet nga shteti shqiptar, pjesa komercale, siç vetë Rama e bëri me dije, duke sqaruar se është ftuar NATO-n, që të marrë pjesë në një bashkëfinancim për pjesën ushtarake.

Në fund të këtij takimi, Rama dhe Stoltenberg do të kenë edhe një konferencë për përbashkët për mediat.

Artikulli paraprakSHTYPI I DITËS 13 KORRIK 2022, ÇFARË SHKRUAJNË GAZETAT SOT
Artikulli tjetërHOROSKOPI PËR DITËN E SOTME, 13 KORRIK 2022