ISH PREFEKTI, VLERËSOHET PËR KONTRIBUTIN E DHËNË NË QYTETIN E SHKODRËS. “Modeli i një zyrtari të lartë, njeri human, me kontribut të pazëvendësueshëm në nevojat më emergjente të qytetit të Shkodrës” . Ky ishte motivacioni me të cilin u nderua Ramadan Hasanaj ish-prefekti i qarkut Shkodër, duke iu akorduar nga këshilli bashkiak titulli  “Qytetar Nderi.

Fjalimet mirënjohëse dhe falenderuese të shumë figurave të njohura të politikës në lidhje me punën dhe kontributin e Ramadan Hasanaj. Ramadan Hasanaj ka qene Prefekt I Qarkut te Shkodres, ne nje nga periudhat me te veshtira te qytetit te Shkodres, megjithate nga te gjithe bashkepunetoret e tij ai eshte krahasur me nje person te qete dhe te matur per zgjidhjen e problemeve