Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, ka reaguar me anë të një postimi në facebook për ndarjen nga jeta të shkrimtarit Ismail Kadare.

Sot nuk ka emër më të madh ndër shqiptarë, se sa emri Ismail Kadare. Jo vetëm se ai mbetet emblema e letërsisë, e krijimtarisë dhe e krenarisë shqiptare, por sepse ishte shqiptari më i famshëm në Glob. Njeriu që e lartësoi Kombin, që e lartësoi Shqipërinë, që lartësoi Kosovën dhe që letërsinë e një kombi të vogël e futi në analet e letërsisë së përbotshme.

Ne sot e kemi humbur gjeneralin e letrave shqipe, e kemi humbur ambasadorin e krijimtarisë shqiptare në Botë, e kemi humbur Ismail Kadarenë, emri i të cilit i ngërthen në vete krejt vlerat më të larta që mund t’i ketë njeriu!

Ky emër do t’i jetojë epokat!

Lamtumirë Mjeshtër!

Artikulli paraprakBASHA: SHQIPTARËT PAGUAJNË 60% TË SHËRBIMEVE SHËNDETËSORE NGA XHEPI
Artikulli tjetërNIS PATRULLIMI I PËRBASHKËT I POLICISË RRUGORE MES KOSOVËS E SHQIPËRISË