Të paktën 501 fëmijë janë vrarë në Ukrainë që nga 24 shkurt 2022, kur Rusia filloi pushtimin e saj. Kjo u raportua nga Catherine Russell , drejtoreshë ekzekutive e Fondit të Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF). “Një tjetër moment historik tragjik për fëmijët dhe familjet ukrainase,” shkroi Russell në një postim në Twitter, duke paralajmëruar se shifra e vërtetë është “ndoshta shumë më e lartë” sesa shifrat e verifikuara nga agjencia e OKB-së. Gati 1,000 fëmijë ukrainas janë lënduar gjithashtu, me “vragë – të dukshme dhe të padukshme – që mund të zgjasin një jetë”, shtoi Russell.

Artikulli paraprakRAMA: GJYSMA E PARAVE TË FUSHATËS SË 14 MAJIT DO TË SHKOJË PËR MBJELLJE FIDANËSH! MBASE E NDJEK EDHE EUROPA MODELIN TONË
Artikulli tjetërPAS INDONEZISË, FIFA I HEQ PERUSË TË DREJTËN PËR TË ORGANIZUAR KUPËN E BOTËS U-17